10 Mart 2018 Cumartesi

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 10

Tasarım aşamasında olan final sayısının röportajları yapıldı. Yakında fanzin sevenlerle buluşacak ve on sayılık set tamamlanmış olacak. Miras Fanzine, 10. ve son sayısıyla yayın hayatına veda ediyor. Koleksiyoncular için tüm sayıları içeren bir setin yayınlanması, geleceğe dair projeler arasında ancak kesin bir tarih söz konusu değil. 2006 yılında yayın hayatına başlayan Miras Fanzine, hevyy metal müzik, deneme yazıları, 8bir eski okul bilgisayar oyunu tanıtımları ve zaman, zaman da futbol konulu yazılardan oluşan içeriğiyle, fanzinseverlere keyifli bir okuma sunmak üzere uzun bir zamana yayılan süreçte piyasadaydı. El ile numaralandırılmış ve çok az sayıda basılan kopyaları ile koleksiyonculara hitap etmeyi bir misyon edinen Miras Fanzin, onuncu sayısıyla finale geldi ve misyonunu tamamladı. Okuyuculara sonsuz teşekkürlerimizi sunar, yeni fanzin projelerinde görüşmek üzere heavy metal ile kalmanızı dileriz. 
HELL CANNON
REVENGE
ARES KINGDOM
ACEDIA
SHATTERED HOPE
PROTECTOR
LANDSCAPE

13 Aralık 2012 Perşembe

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 09

Aslında derginin isminde Edebiyat'da geçiyor ama artık pek edebiyat yazımız olmuyor. Bunun sebebi yazarların daha çok heavy metal müzik ile ilgili röportaj ve tanıtım yazılarına yönelmeleri. Bu sayıda sadece Örümcek Adam ile ilgili yazılmış bir deneme yazımız mevcut ve derginin edebiyat yönünün bayrağını tek başına taşıyor. Evet gördüğünüz üzere dokuzuncu sayımızla karşınızdayız. Bu sefer iç tasarımda büyük değişikliklere gittik. Sayfa tasarımlarını tümden değiştirdik. Gerçi bu kararı almadan önce hazırlanmış bir kaç sayfa öyle kaldı ama dergi genel olarak oldukça farklı bir hale büründü. İçeriğimiz yine zengin. Türk grup Raven Woods, Amerikalı Thrash grubu Hexen ve yine amerikalı Thrasherlar Nocturna Fear ile röportajlar gerçekleştirdik. Bunların yanında İstanbul'da yapılan Negură Bunget konseri ile ilgili bir yazımız mevcut. Ayrıca İstanbul'un en iyi heavy metal mağazası Hammer Music'den Enis ile de bir söyleşimiz var. Over Kill grubu ile ilgili bir tanıtım yazımız olduğunu da unutmayalım. Ayrıca çeşitli heavy metal türevlerinden albüm tanıtımları ile dolu olan dergimizde son olarak Commodore 64'in efsane oyunu Test Drive hakkındaki yazımızı unutmayalım.
RAVENWOODS
NEGURA BUNGET
OVERKILL
HEXEN
HAMMER MUSIC
NOCTURNAL FEAR
ÖRÜMCEK ADAM
TEST DRIVE

15 Kasım 2010 Pazartesi

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 08

2006 yılında başlayan fanzin maceramızı 2010 yılına taşımayı başardık ve bu süreç içinde severek okuduğunuzu umduğumuz dergiler yayınladık. Oldukça sınırlı sayıda basılan ve günümüz bilgisayar çağında ayakta kalmayı başaran dergimizi büyük bir keyif alarak hazırladığımızı belirtmeliyim. Özellikle de yazar olarak dergiye katılan arkadaşlarım çoğaldıkça ve bu vesileyle paylaşım arttıkça ben daha da çok mutlu oluyorum. Zaman, zaman tek başıma hazırladığım sayılar da oldu ama 8. sayımızda ben dahil 4 yazar var ve 20 sayfalık dergimiz daha renkli ve dolu oldu. Önümüzdeki sayılarda yazar kadromuzun daha da genişleyeceğini şimdiden haber vermekte fayda görüyorum. Müziğin yanında sinema ve çizgi film konuları ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde Miras’da yer aldı. Bunun yanında dergimizin edebiyat yüzünü yansıtan deneme yazılarımız da mevcut. Eski oyun köşesi her zamanki yerinde anıları tazeliyor. Miras ekibi heyecanını yitirmeden profesyonel anlayışla hazırlanmış fanzinini meraklılarıyla paylaşmaya devam edecek. Koleksiyonunuzda eksik kalan sayılar için elektronik posta adresimizden bizimle irtibat kurabilirsiniz. Bazı sayılardan bir kaç tane elimizde var. Onlar da eve misafir gelip ilgiyle dergiye sarılan arkadaşlara hediye edilmeden önce harekete geçerseniz sizin olabilir. Okuma alışkanlığının en aza indiği günümüzde, çoğunluğun yanında dergisiz kaldığı için yakınan küçük kitlenin fanzini Miras’ı izlemeye devam edin. Bu arada son bir söz daha eklemek istiyorum. Dergimize olan ilgi her geçen gün artıyor zira artık bizi geç keşfetmiş ve bütün eksik sayılarını takım olarak talep eden okuyucularımızın sayısı giderek artıyor. Bu talebi karşılayabilmek için her sayıya ek baskı yapmayı düşünüyoruz. İlk baskıların bile sınırlı olduğunu hesaba katarsak eğer, ikinci baskıların ne kadar limitli olacağını siz düşünün. Yakında bununla ilgili de sizleri haberdar edeceğiz. Gelelim 8. sayının içeriğine.
ELVENKING (Müzik)
SOLSTICE (Müzik)
OBSCURA (Müzik)
BLASPHEMOPHAGHER (Müzik)
NOCTURNAL (Müzik)
IRON MAN (Sinema-Çizgi film-Çizgi roman)
TRANTOR (Bilgisayar oyunu)
TOZLU RAFLARDAN TAVSİYELER (Müzik-Albüm tanıtımı)
MİNİ MEKANİK -PLAY MOBİL (Köşe yazısı)
SONA KALMAK (Köşe yazısı)
DETROIT METAL CITY (Sinema)
HIGHSCHOOL OF DEATH (Anime)
FANTASTİK KURGU HAYALLER (Deneme yazısı)
MACROSS PLUS (Anime)
SİNEMA KÖŞESİ (Sinema tanıtım)

5 Ekim 2010 Salı

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 07

Noktasına, virgülüne kadar tek bir hata yapmaksızın tamamlamak için ekstra özen gösterdiğim 7. sayı benim favorimdir. Kırmızı ve siyah renklerin hakim olduğu kapak tasarımı beni hazırlarken en tatmin eden kapak tasarımı oldu. Deeds of Flesh'in 'of what's to come' albümünü ana tema olarak belirlediğim 7. sayının kapağı oldukça ilgi çekici oldu. Gelelim içeriğe. Eliminator isimli Amerikalı bir thrash grubuyla söyleştik. Adamlar sapına kadar thrash metal çalıyorlar. Albümleri plak formatında da basılmış ve müzikleri çok güçlü. Warbringer thrash metalin yeni yıldızları arasında ve onlara ulaşıp röportaj yapmış olmaktan dolayı çok gururluyum. Sarcophagus Türkiye'nin 45'lik plağa sahip olan ilk Black Metal grubu muhtemelen. Müzikleri'de ülkemizde yapılanların arasında en iyilerinden birisi. Suffocation ve Deeds of Flesh ulaşılması zor gruplar arasında. Denedik ama olmadı. Yine de onlar hakkında ikişer sayfayı dolduracak kadar anım var müzikleriyle. Okuyucuların seveceğini tahmin ettiğim sohbetle karışık tanıtım yazıları yazdım bu iki gruba. Çizgi film köşesinde Batman ve Superman gibi kahramanlarıbarındıran 'Adalet Takımı' var. Retro oyun köşesinde ise zamanında grafik çizimleri mükemmel olarak görülen 'Rimrunner' oyununu tanıtıyoruz. Hepsi bir yana bu derginin başka süprizleri de mevcut. Mesela türünde en iyi olan thrash metal gruplarının şarkılarından seçmeler içeren bir CD hediyemiz var. Sayfaların arasına sıkıştırılmış Metallica çıkartmasını da unutmamak lazım tabii. Bu satıdan 50 adet bastık ve bu gün itibariyle sadece bir kaç tane kaldı. Miras okuyucuları 7. sayıyı çok sevdiler.
ELIMINATOR (Müzik)
WARBRINGER (Müzik)
SARCOPHAGUS (Müzik)
SUFFOCATION (Müzik)
ADALET TAKIMI (Çizgi Film)
FUTBOL (Spor)
RIMRUNNER (Bilgisayar Oyunu)

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 06

Bir çok farklı heavy metal tarzından gruba yer verdim bu sayıda. Thrash, grind, black ve hard rock tarzlarının karışımı bir sayı oldu Miras'ın 6. sayısı. Kapağı yine iddialı bir resim kullanarak hazırladım. Cehennem zebanilerinin savaştığı resim aslında Pyrexia isimli Amerikalı bir grubun albüm kapağı ama ben grubu değil sadece çizimi kapak konusu yaptım. Logo'yu alevlerle süsleyip kapağa tam bir cehennem havası verdikten sonra içerikle ilgili çalışmalara başladım. Overloaded, Violator, Sakatat ve Acherontas gruplarıyla röportaj yaptım. 'Dead space downfall' isminde bir bilgisayar oyununu desteklemek üzere hazırlanmış uzun metrajlı çizgi filmin tanıtımını yaptım. Bu çizgi film gerçektende 18 yaş üstü için bie korkunç sayılabilecek bir çalışma. Ben seyrederken rahatsız olduğumu söylemeliyim. Commodore 64 oyunu tanıtımı köşesine 1988 yılında kadim dostum Umut ile uzun yaz günlerinde oynadığımız 'Mean Streak'i tanıttım. İki kişilik oynanabilen bu motosiklet oyunu hala çok eğlenceli ve çekici. Amsterdam'da geçirdiği günleri yazan bir arkadaşımız da dolu, dolu iki sayfayla dergimize misafir oldu ki bu kadar karanlık içeriğin arasında turistik gezi yazısı oldukça rahatlatıcı bir rol üstlendi. Lamb of God grubu ile ilgili yazdığım yazı ortalarına doğru içki ve sigaranın zararlarını anlatan bir nasihat yazısına dönüştüyse de okuyucuların keyif aldıklarını tahmin ediyorum. Sadece 35 adet ile en az basılan Miras Dergisi bu 6. sayı oldu. Hemen tükendi ve dağıtım yaptığım mağazalar, koleksiyonu esik kaldığı için şikayetlenen arkadaşlarla doldu. Bir türlü şu arz, talep dengesini kuramadık. 100 basınca çok oluyor. 50 basınca belki satıyor 35 basınca millet kapılara dayanıyor. Sanırım bu konu üzerinde biraz daha çalışmalıyım. Açıkçası mali kaygı taşımasam 250 adet basıp Türkiye'deki bütün Heavy Metal Shop'lara göndereceğim ama işte hasılatı toplayamayınca insan kendini enayi gibi hissediyor. Sonuçta hiç birimiz para basmıyoruz. Çok meraklı olanlar var. Mesela bayan bir okuyucumuz yaşadığı şehirden zarf içine para koyup göndermişti postayla. Bir kişi Kıbrıs'dan yazdı derginizi aldım çok beğendim diye. Yani şaşırmamak elde değil. Bu kadar sınırlı sayıda basmamıza rağmen şansımızla doğru insanlara ulaşıyor olmamız büyük keyif. Şu 10. sayıya ulaşalım da hele başka planlar da yok değil. Şimdi açıklama yapıp kendimi mecbur bırakmak ve fanları beklentiye sokmak da istemiyorum yani.
OVERLOADED (Müzik)
VIOLATOR (Müzik)
SAKATAT(Müzik)
ACHERONTAS (Müzik)
Dead Space Downfall (Çizgi Film)
Amsterdam Günlüğü (Gezi)
Meab Streak (Bilgisayar oyunu)
Lamb of God (Grup tanıtımı)

3 Ekim 2010 Pazar

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 05

2006 yılında başlayan yayın hayatımızda iki seneyi doldurmuş ve 2008 yılı yaz aylarına ulaşmıştık. Dergimiz artık 5. sayısına gelmiş ve içeriği belirli bir düzene girmişti. Kapak tasarımında da daha dinamik ve renkli bir yola giderek olayı biraz canlandırmaya karar vermiştim. Cesur bir hamle yapıp Amerikalı teknik death metal grubu 'Brain Drill'in ilk albümünün kapağını Miras'ın 5. sayısı için referans olarak seçtim. Savaş veya hastalık sonrası yıkılan bir şehirde zombilerin resmedildiği bu kapak, okuyucu tarafından ilgiyle karşılandı. Basıldıktan kısa süre sonra bütün dergilerin hepsi tükendi. Kapakla uyumlu olarak röportaj yapacağım grupları da en sert müzik yapanlardan seçtim. Bu kapsamda, The Protectors, Cenotaph, Carnophage ve Braindrill ile röportajlar yaptım. Röportajlar arasında en zor ulaşılan Brain Drill tayfası oldu ve bir ara cevapları alamayacağımı bile düşündüm ancak son anda sorularımı cevaplayarak beni çok mutlu ettiler. Derginin yayınlanmasına kısa süre kala İstanbul'da yapılan Metallica konserini de izleyip ilk ağızdan konseri okuyuculara aktardım. Bu sayının tamamını tek başıma hazırladım. Daha önce yazı veren arkadaşlarımız muhtemelen yaz tatilinin de etkisiyle konuya biraz uzak kaldılar. Çizgi film köşesinin bu sayıdaki misafiri 'Macross Frontier' oldu ki beni tanıyanlar dizi çizgi filmler arasında en sevdiklerimin bu seriler olduğunu bilirler. Retro bilgisayar oyunu köşesinin konusu muhtemelen programcısının bile unuttuğu bir oyun olan 'Excelsor'du. Bayağı underground bir seçim oldu. Futbol köşesine ise o dönemde oynanan Euro 2008 damgasını vurdu. Milli futbol takımımızın da başarılı bir grafik çizdiği turnuva hakkındaki izlenimlerimi okuyucularımızla paylaştım. 'Müzik hakkında sohbet' sayfasının konusu meşhur sinema filmi 'Tenacious D' oldu. Uzun sözün kısası, beni fazlasıyla tatmin eden bir dergi oldu bu 5. sayı. Okuyucuların ilgisiyle de keyfim ikiye katlandı ve devam etmek için güç kazanıp 6. sayının hazırlıklarına başladım.
BRAINDRILL (Müzik)
THE PROTECTORS (Müzik)
CENOTAPH (Müzik)
CARNOPHAGE (Müzik)
MACROSS FRONTIER (Çizgi Film)
EURO 2008 (Spor)
EXCELSOR (Bilgisayar Oyunu)

www.myspace.com/mirasdergisi

24 Eylül 2010 Cuma

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 04

Müzik bir tutkudur ve sürekli olarak keşfedilecek yeni müzikler olması olayı daha da cazip kılar. Sonsuz bir melodi denizinden kendi ruhuna en yakın olanları keşfetmek çok eğlencelidir. Bir gün alış veriş yaptığım müzik mağazası sahibi, yukarıda, ofis katında tanıtım amaçlı olarak çeşitli firmalar tarafından gönderilmiş CD'ler olduğunu ve bunlardan seçeceklerimi makul fiyatlarala edinebileceğimi söyledi. Hemen kendimi yukarıdaki ofise attım ve duvar boyuca depolanmış yüzlerce CD arasında kayboldum. O günün ganimeti de 'Pantheon I' grubunun 2006 yılında yayınladığı 'Atrocity Divine' albümüydü. Digipack formatında basılmış CD'yi ilk dinlediğimde Black Metal müziğe nihayet farklı bir yorum getiren bir grupla karşı karşıya geldim ve çok mutlu oldum. Uzun bir süre CD discman'imde döndü ve 2007 yılında ikinci albümleri 'The wanderer and his shadow' yayınlandığında, bu albümün kapağını Miras dergisinin 4. sayısına konu yapmaya karar verdim. Ayrıca grupla keyifli bir söyleşi de yaptım. Dergiyle ilgili herhangi bir tiraj endişesi taşımadığımdan bu iddialı sanat eseri kapakla yayınlanmasından hiç bir rahatsızlık duymadım ve hatta 4. sayıyı bu haliyle çok sevdiğimi söylemeliyim. Ayrıca benim Miras dergisini yayınlamamdaki sebeplerden en önemlisi, az bilinen grupları da ön plana çıkartmak, dinleyicilerin ilgisini onlara çekmekti. Pantheon I bu tanıma uygun bir grup olduğundan, kendilerini kapak konusu yaparken bir an bile tereddüt etmedim. Gerçek müziğe saygısı ve bağlılığı olanlara ulaşabildiysem ne mutlu bana. Bunun yanı sıra dergime tanıtımlarının yapılması için orjinal baskı CD'lerini hediye eden Motive ve Vandöd gruplarını birer röportajla misafir ettim. İsveç'ten tanıtımları için onlara destek çıkmamı rica eden Zero Tolerance grubunu da elimden geldiğince tanıtıp bir de röportaj yaptım kendileriyle. Benim açımdan derginin röportaja en keyifli cevapları veren ve yaptıkları yeraltının en alt katmanında kalmış punk/thrash müzikleriyle gönlüme taht kuran grubu Wastelander oldu. Adamlar Amerika'nın çöllerinde Mad Max havasında imajlarla ve yaşam tarzıyla müzik icra eden inanılmaz underground bir grup. Beni gerçekten çok eğlendirdiklerini söylemeliyim. Bu arada Wastelander'in sorularıma cevap veren üyesinin, bir önceki sayıda Summon röportajında muhattap olduğum eleman olduğunu da ekleyeyim. Dostum Summon bitti ama yeni bir projem var ilgilenirsen dediğinde tereddütsüz tanıtımını yapmayı kabul ettim. Miras'ın 4. sayısına iki sayfalık 'World of Warcraft' online oyununun tanıtımıyla katkıda bulunan sevgili kardeşim Loreathan'ı da buradan sevgiyle selamlıyorum. Eşi Hesionka ile beraber sayfa tasarımını bile kendileri yaptıkları yazı, dergimizi daha da güçlü kıldı. Umarım bundan sonraki sayılarda da başarılı çalışmalarıyla dergiye katkıda bulunurlar. Çizgi film köşesinde 5 bölümden oluşan ve senaryosu inanılmaz etkili olan Yukikaze'yi mercek altına yatırdım. Düşünme ve karar verme yetisi olan bir bilgisayara sahip savaş uçağı ile genç pilotu arasındaki bağın konu alındığı bu çizgi filmi herhalde yirmi defa filan izlemişimdir. Artık bir son sayfa klasiğine dönüşmüş olan retro oyun köşesinin bu sayıdaki misafiri 'Attack of the Mutant Camels' oldu.
Pantheon I (Müzik)
Zero Tolerance (Müzik)
Motive (Müzik)
Wastelander (Müzik)
Vandöd (Müzik)
World of Warcraft (Bilgisayar Oyunu)
Yukikaze (Çizgi Film)
Attack of the Mutant Camels (Bilgisayar Oyunu)

4 Ağustos 2010 Çarşamba

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 03

Hazırlarken en çok eğlendiğim sayılardan birisi 3. sayı oldu. Dergi yavaş, yavaş oturmaya, sayfa düzenleri belirli bir seviyeye gelmeye başlamıştı. Amerikalı Thrash Metal grubu Municipal Waste, 3. sayının kapak konusuydu ve benim için büyük zafer olan güzel bir röportaj da yaptım adamlarla. Kendime olan güvenim de geldi tabi. Kaliteli grupların röportaj talebimi kabul etmesi dergiye olan inancımı ikiye katladı. İşin havasına girip bir kaç güçlü grupla daha röportaj yapmaya karar verdim. İlk sırada o dönemler 'End time Divine' albümlerinin Picture Disc sürümünü aldığım Setherial grubu vardı. Black Metal müzikte yeraltı tayfanın baştacı olan grup söyleşiyi kabul etti. Peşinden Amerikalı Summon ile irtibata geçtim. Onlar da sorularımı geri çevirmedi. Son bombayı Hollanda'lı Thrashçiler Dead Head ile patlattım. Adamlar röportajı oldukça ciddiye alıp uzun, uzun cevaplar gönderdiler. Bütün İngilizce-Türkçe tecümeler ve derginin tasarımı tamamlandığında, fotokopi olması ve resmi olmaması dışında Miras Müzik ve Edebiyat Dergisi gerçek bir dergiye dönüşmüştü. İstanbul'da bizi okuyan kitlenin sayısı da belli olmuştu artık. 50 kişi. Dergi bırakıldığı her mağazada en az 10 tane satılıyordu. Beş mağazada 50 adet dergi tükeniyordu. Bu şu anlama da geliyordu. Türkiye genelinde dağıtım yapsak, Miras Dergisi Heavy Metal müzik severler tarafından sevilerek okunan ve en az 500 adet basılan bir dergi olabilirdi. Hedefi ısrarla büyütmedim. Boşa harcanacak param yoktu. Az olsun öz olsun istiyordum. Bizi okuyan kitlenin elit bir Heavy Metal tayfası olduğundan şüphem olmadığı için tiraj hedefini büyütmedim. 3. sayının Edebiyat yanından güçlü hamlesi, tarafımdan yazılan Charles Bukowski tanıtım yazısı oldu. Hayatımı değiştiren büyük yazara bir saygı duruşu niteliğinde hazırladığım denemenin bütün okurlar tarafından keyifle okunduğunu tahmin ediyorum. Çizgi Film köşesinde Vampire Hunter D'ye yer ayırdık ve bu unutulmaz çalışmayı çizgi film severlere tanıttık. Retro oyun köşesini Dropzone isimli 3. bölümü aşılması imkansız oyun kaptı. Yayınlandığı yıldan 20 sene sonra bile o patlama efekti hiç bir oyunda bu kadar başarılı animasyonla canlandırılamadı.
Municipal Waste (Müzik)
Setherial (Müzik)
Summon (Müzik)
Dead Head (Müzik)
Dropzone (Bilgisayar Oyunu)
Charles Bukowski (Deneme)
Vampire Hunter D (Çizgi Film)

3 Ağustos 2010 Salı

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 02

İlk başladığımda birinci sayıda hevesimin geçebileceğine dair bir düşünceye kapılmıştım ancak düşündüğüm gibi olmadı. Daha ilk sayının fanzin severler üzerindeki etkisi sürerken ikincisini hazırlamaya başaldım. Bu sefer daha güçlü bir içerikle okuyucu karşısına çıkmak istiyordum. Üç ayrı Türk Heavy Metal grubuyla röportaj yaparak, Türk Heavy Metal'ine olan desteğimizi sergiledik. Kapak konusu, 2007 yılında hayranlarını yeni çalışmalarıyla mutlu eden Manowar'ın 'Gods of War' albümüydü. Derginin kapak tasarımını internete verir vermez ilk mesaj geldi. Bir Manowar hayranı o sırada tatilde olduğunu ve ancak sonbaharda İstanbul'da olacağını, eğer o dönene kadar Manowar kapaklı ikinci sayı tükenirse bizden hesabını soracağını yazmıştı. Çok şaşırdım ve gururlandım. Demek ki fanzine ve müziğe saygısı olan bir kesim hala mevcuttu. Beyefendinin dergisini bir köşeye ayırıp dağıtımı yaptık. Bu sefer sadece 60 adet basmıştık. Dergiyi çoğaltan fotokopici gülümseyerek 'Eyvah! Tiraj düştü.' Dedi. Aslında tiraj düşmemişti. Sadece okuyucu kitlemiz şekillenmeye başlamıştı. Bir süpriz yaparak dergiyi iki farklı alternatif kapakla piyasaya sürdük. 30 adet Manowar kapaklı, 30 adet Türk Black Metal grubu Sagaris'in yer aldığı kapaklı olarak dağıtımı yaptık. Okuyucular bu uygulamayı sevdi ve hatta eğer kendi kendime gelin güvey olmuyorsam, bizimle hemen, hemen aynı çizgide yayın yapan ve Türkiye genelinde dağıtımı yapılan büyük bir müzik dergisi de aynı fikri biraz değiştirerek kullandı. Dergilerinin bir sayısını arka ve ön tarafı farklı tasarlanmış şekilde iki kapaklı olarak piyasaya sürdüler. Eğer düşünceye biz ön ayak olduysak ne mutlu bize. İkinci sayımızın içeriği de şu şekildeydi.
Manowar (Müzik)
Slayer (Müzik)
Burzum (Müzik)
Sagaris (Müzik)
Black Omen (Müzik)
Gates of Eternity (Müzik)
Anime Dosyası (Çizgi Film)
Behind Jaggi Lines (Bilgisayar Oyunu)
Futbol (Spor)
60 adet derginin hemen, hemen hepsi kısa sürede tükendi. Şu anda elimde sadece kendime ayırdığım kopya ve bir kaç tane Sagaris kapaklı olandan ve deneme kopyası olarak basılan siyah beyaz Manowar kapaklı bir tane kaldı.

MİRAS MÜZİK VE EDEBİYAT SAYI 01

Uzun süre ana teması müzik üzerine kurulu olacak ancak çeşitli sanatlara da yer verecek bir dergi hazırlamak fikri aklımı meşgul ediyordu. Nihayet 2006 yıında bu fikri hayata geçirecek motivasyonu sağlayabildim ve çalışmalara başladım. Derginin ismini benim en sevdiğim Death/Thrash Metal grubu Protector'un 'The Heritage' albümünden esinlenerek koydum. Önce derginin tümden İngilizce olması ve yurt dışı müzik dinleyicisine hitap eden bir çizgide olmasını planlamıştım ve hatta derginin ilk kapak tasarımında logoyu 'The Heritage' olarak düzenlemiştim. Daha sonra Türkçe olursa, dergiye yazacak arkadaşlarımın İngilizce bilme zorunluluğu ortaya çıkacağından kadro sıkıntısı yaşayabileceğimi düşündüm ve vazgeçtim. Aslında bu riskli bir karardı çünkü fanzin formatında bir derginin okuyucuları yurt dışında daha fazla ve talep daha yoğun. Dergiyi Türkiye'de satmanın zorluğunu bir kenara itip hobi projemi başlattım. Sonuçta satın alanlar on kişi de olsa, yüz kişi de olsa önemli olan benim dergiyi hazırlarken alacağım keyif ve hayattaki ana konulara yaklaşımıma sağlayacağı zihinsel terapiydi. İlk sayı için Obsidian Gate isimli bir Black Metal grubunun ikinci albüm kapağı için kullandığı Jean Leon Jerome'nun tablosunu seçtim. Gladyatör oyunlarının dramatik anlatımı kuvvetli bir biçimde resmedildiği bu eser içime çok sindi. İlk sayı için çeşitli konularda uzman arkadaşlarımdan yazı istedim. Çoğu beni kırmadı ve içlerinden geldiği gibi müzik konusunda veya deneme yazılarıyla derginin ilk sayısını güçlü kıldılar. Gelelim birinci sayımızın içeriğine.
Obsidian Gate (Müzik)
Vinterriket (Müzik)
Asmodeus (Müzik)
Conan-Kurtların Gecesi (Deneme)
Psikanaliz (Deneme)
Popularite ve Moda Anlayışı (Deneme)
Satın Almak (Deneme)
Teknoloji (Deneme)
Hatırı sayılır hatıralar (Deneme)
Futbol (Spor)
After the war (Bilgisayar Oyunu)
Bu ilk sayı özellikle de deneme yazıları yanından güçlü oldu. Herkes güzel yazılar verdi. Sadece 100 kopya basıldı ve el ile numaralandırıldı. Sadece dağıtım sonrası takip edebileceğim noktalara bırakıldı. Bu noktalar İstanbul'daki Kadıköy ve Taksim ilçelerini kapsayan bir kaç dükkandan oluşuyor. Bursa'da bir mağazaya kısıtlı sayıda kopya gönderdik. Fazla basıp ülke geneline yayabilirdik dergiyi ancak ödemelerin toplanmasında büyük sıkıntılar yaşandığını daha önce bu işi tecrübe etmiş arkadaşlarımızdan bildiğimiz için yapmadık. Sonuçta bu bir hobi ve fazla sayıda üretip bunu ticari bir kaynağa dönüştürmek yasal açıdan da uygun olmaz. 100 adet derginin çoğu satıldı. Bayağı uzun bir zaman diliminde de olsa stoğu eritmeyi başardık. Bir kaç kopya şu an itibariyle hala mevcut. Miras Dergisinin ilk sayısı şimdiden bulunması zor eski fanzinler arasına girdi bile.